Conny Eckhardt Secretaris

Ik ben in contact gekomen met Veterans for Animals tijdens hun project bij Felida Big Cat Centre en er was meteen een klik met de groep vanwege de gedeelde passie, je inzetten voor dieren en de link met Defensie, Ik ben werkzaam bij de Koninklijke Marechaussee.

Mijn passie is katten, grote katten,…kleine katten,…daarom ben ik af en toe een weekend als vrijwilliger te vinden bij Felida Big Cat Centre om zo van betekenis te kunnen zijn voor deze machtige dieren. En om in hun buurt te zijn,… de roar van een leeuw is het mooiste geluid wat er is.

Waarom deze passie,…

Als kind vond ik het vreselijk als het circus bij ons in de stad was, de leeuwen in veel te kleine kooien, de kunstjes die ze moesten doen, vreselijk om te zien en ik vroeg me altijd af hoe de mens dat voor elkaar kreeg om zo’n machtig dier dat aan te leren.

Daar kwam ik later achter,… en het maakte mijn antipathie tegen circussen nog groter. De leeuw hoort in zijn eigen leefgebied, een meedogenloos, bruut en hierarchisch leven, hij hoort niet in een cirus of dierentuin. Het leven van de leeuw is hard, bruut en wild,… daar kijken mensen niet graag naar, ze zien hem liever als schattig welpje die je kan aaien of staren naar hem in een dierentuin en klappen enthousiast om de trucjes die hij moet doen in het circus,… dat is geen leven.

Mijn hart ligt bij Nero, een leeuw die als welpje werd misbruikt en gdrogeerd om op de foto te gaan met kinderen. Nero woont sinds 5 jaar in zijn eigen leefgebied, Zuid Afrika, op een sanctuary, semi-wild en geen interactie met mensen. Ik heb voor Nero een support group opgericht toen hij naar Zuid Afrika verhuisde om te ondersteunen in zijn verzorging en die van Masrya, de leeuwin die samen met hem naar Zuid Afrika verhuisde, The Dutch Support Group.

Ik ben meerdere malen als vrijwilliger naar Zuid Afrika geweest om daar op een sanctuary, die ex-circus leeuwen opvangt, de leeuwen en tijgers te “verzorgen” wat inhoudt dat je hun voedsel voorbereid, ’s morgens heel vroeg de leeuwen voert (ze kunnen niet zelf jagen, de meeste zijn ontklauwd) hun verblijven schoon houdt, hun verblijven controleert o.a. het hekwerk en de leeuwen observeert, zijn ze in orde, lopen ze mank, vertonen ze afwijkend gedrag.

Vrijwilliger, op een sacntuary in the middle of knowhere, in de bush, soms dagen geen water of alleen koud water,… de hele dag hard werken,..slapen in een tent,..primitief,… ik vind het heerlijk, je zet je een paar weken volledig in voor de dieren en dat is machtig mooi.

De leeuw Ivan – Asen (Felida Big Cat Centre) heeft een speciaal plekje in mijn hart, de 1e foto’s die ik van hem zag, wat de mens een dier kan aandoen,… Ik besloot om er van alles aan te doen om Four Paws te ondersteunen om hem naar Nederland te brengen. Samen met een groep dierenvrienden hebben we ons ingezet om via fundraise en een petitie een kleine bijdrage te leveren om hem uit die hel te krijgen waar hij in leefde. Ivan – Asen wordt bij Felida Big Cat Centre fantastisch verzorgd en is een prachtige leeuw geworden met een indrukwekkende roar!

Maar mijn passie ligt niet alleen bij de Grote Kat,… Ik heb zelf 4 katten waarvan 2 uit Egypte komen.

Egypte is geen goed land voor dieren, dieren worden daar erg slecht behandeld.

Hope (bijnaam Poppy) is het 1e poesje uit Egypte. Poppy is op straat gevonden, verlamd, gebroken bekken door een aanrijding, uitgehongerd en uitgedroogd, iemand zag haar terwijl kinderen haar aan het stenigen waren,… deze vrouw postte haar foto’s op Facebook en vroeg om hulp. Ik zag haar foto en heb haar naar een shelter laten brengen waar ze goed verzorgd werd en na 6 maanden heb ik Poppy naar Nederland laten komen. Poppy heeft veel gezondheidsproblemen maar wij doen er alles aan om haar een goed en comfortabel leven te bieden.

Sissy, het 2e poesje uit Egypte is ook op straat gevonden, een klein ieniemienie kitten van 3 weekjes oud, overgeleverd aan straathonden, kinderen die voor de lol de kittens in brand steken of hun ogen eruit halen. Ja,..zo wreed wordt er met dieren omgegaan in Egypte.

Mijn partner Mike heeft Sissy zelf opgehaald, oktober 2019. Samen met nog 2 andere poesjes die ik uit een petshop heb gered (petshops in Egypte zijn verschrikkelijk, diertjes staan buiten in de hitte, als ze niet verkocht worden gooit men ze op straat) en waar ik een Gouden Mandje voor heb kunnen vinden in Nederland.

Niet alleen katten hebben mijn liefde, ook honden (ik heb 19 jaar een Jack Russel gehad) en ik ondersteun zoveel mogelijk twee dames uit de UK die zich met hart en ziel inzetten voor Dog Shelters in het buitenland, o.a. Roemenië. Deze twee Warriors werken keihard en ik heb groot respect voor mensen die zo hard werken voor het welzijn van dieren.

Veterans for Animals,…zo komen we we weer terug bij deze groep mensen met dezelfde passie, hard werken voor het welzijn van dieren, Hands On.

De dieren hebben ons nodig, samen kunnen we ervoor zorgen dat we het leven een beetje mooier voor ze maken. Veel dieren lijden, kijk niet toe maar doe er iets aan. Act!

“Want niet vanuit ‘ik’ en ‘zij’, maar vanuit ‘wij’ ontstaan de goede dingen”

~ Peter van Uhm ~